Teknolistik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Cep Telefonlarına Zarar Veren 5 Kötü Alışkanlık!

Cep Telefonlarına Zarar Veren 5 Kötü Alışkanlık!

Cep telefonunuz düşündüğünüz kadar uzun ömürlü değil mi? İşte muhtemelen yanlış yaptığınız cep telefonunuza zarar veren beş şey ve kötü alışkanlıklarınızı nasıl düzelteceğiniz.

Ufuk Tezel Ufuk Tezel -
106 0
Cep Telefonunuza zarar veren 5 alışkanlık

Cep Telefonlarına Zarar Veren 5 Kötü Alışkanlık!

Cep telefonları nın yeni modellerin piyasaya çıkmasıyla yeni bir telefon alma ihtiyacı doğuyor. Tabi bu da maddi zorlukları beraberinde getiriyor. Mevcut her yeni telefonu satın almak dışında, telefonunuzun mümkün olduğunca uzun süre güncel kalmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Şimdi yapılmaması gereken cep telefonlarına zarar veren 5 kötü alışkanlıkları sıralayalım:

1. Ucuz Şarj ve Kablo Satın Almak

İphone Şarj Bağlantı
İphone Şarj

Cep Telefonunuzun bataryasına zarar verebileceğiniz markasız (genellikle Çin malları) şarj kabloları satın alırsanız; hem cep telefonunuzun pil sağlığını olumsuz etkileyecek aynı zamanda bataryanıza ciddi zararlar verecektir. Bu kabloların çoğu cihazınıza kalıcı olarak zarar verebilir ya da daha kötüsü sizi yangın veya elektrik çarpması riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Bunları kötüye kullanırsanız, içindeki tellerin ve bağlantı noktalarının zarar görmesine neden olabilirsiniz ki bu da başlı başına bir yangın tehlikesidir. Bu nedenle kablolarınızı bu kadar sıkı sarmayı bırakın ve duvardan kablodan çekip çıkarmaktan kaçının – asıl fişten çekin.

Kısa vadeli tasarruf sağlayacağım diye bu riske girmeye değmez: Şarj cihazlarınızı bilinen bir markadan satın alın. Ardından, kaliteli kablolara sahip olduğunuzda, onlara özenli davranın. Samsung kullanıyorsanız Samsung, Iphone kullanıyorsunuz orijinal Iphone şarj cihazları edinin veya diğer cep telefonu modellerinin.

2. Kılıf Kullanmamak

Ekranı çatlamış veya kırılmış kaç kişi tanıyorsunuz? Hepimiz bunun başımıza gelmeyeceğini düşünürüz… ta ki gelene kadar. Kılıfsız bir telefonun daha temiz görünümünü tercih edebilirsiniz, ancak bu riske değmez – küçük yongalar ve çatlaklar bile yapısal bütünlüğü bozabilir ve büyük ölçekli hasarı daha olası hale getirebilir.

Sadece bu da değil, aynı zamanda bu küçük yongalar ve çatlaklar, iPhone veya Android’inizi ileride yeni bir modelini almadan önce satmak istediğinizde telefonun yeniden satış değerini de düşürebilir.

Bu yüzden telefonunuzu bir kılıf içinde tutun! Kenarlarında koruyucu olan iyi bir kılıf idealdir ve sert bir ekran koruyucu da iyi bir fikirdir (ekranınız çizilmez değildir). Kaliteli markalar sağlam, zaman içinde test edilmiş olup sağlamlık seviyeleri onaylanmıştır.

3. Pilinizi Çok Sık Tüketmek

Telefon bataryaları zamanla bozulur; birkaç yıl sonra, maksimum batarya ömrü cihazların yepyeni olduğu zamanki kadar yüksek olmayacaktır. Bunlar kaçınılmazdır, ancak kötü alışkanlıklar, bu bozulmayı hızlandırabilir ve pilinizi daha erken öldürebilir. Bunu önlemek için, düzenli olarak az miktarda deşarj yapmalı ve telefonunuzu ölmeden önce yeniden şarj etmelisiniz; sürekli %0’a kadar düşürmek istemezsiniz.

Gece boyunca şarj etmek konusunda endişelenmeyin. Sadece pili %30’un üzerinde tutmaya çalışın, sensörleri kalibre etmek için ara sıra pilin bitmesine izin verin ve pilinizi mümkün olduğunca uzun süre sağlıklı tutun. Pil ömrünü yönetme konusunda daha fazla bilgi için iPhone ve Samsung Destek web sitelerine göz atabilirsiniz.

4. Çok Fazla Su ile Temas Edilmesi

Bazı reklamlarda firmalar ne derse desin, gerçekten “su geçirmez” cihaz diye bir şey yoktur. (Sony Xperia fiyaskosunu hatırlıyor musunuz?) Bazı cihazlar suya diğerlerinden daha dayanıklı olabilir, ancak suyun içeri girme ihtimali her zaman vardır ve cihazınızı suya ne kadar çok maruz bırakırsanız, direncini o kadar azaltmış olacaksınız.

Bu nedenle, cihazınız IP67 veya IP68 derecesine sahip olsa bile, suda dikkatli şekilde kullanın. Telefonunuza hemen zarar vermeyebilir, ancak zamanla ve tekrar tekrar maruz kaldığınızda sorun çıkması kaçınılmazdır.

5. İyi Güvenlik Uygulamamak

Çok kişi telefonunu bilinçli kullanmadığı için güvenliği bir kenara bırakıyor. Örnek olarak: Yazılım güncellemeleri. Telefonunuzda görünen bu “güvenlik” yamaları sıkıcı ve acil gözükmeyebilir, ancak cihazınızı kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer ciddi sorunlardan koruyabilirler. Onları ertelemeyin. Uygulamalarınızın da güncellendiğinden emin olun, çünkü genellikle sizi güvende tutan benzer hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri içereceklerdir.

İşin daha da uç noktasında, yüklediğiniz uygulamalara ve ince ayarlara dikkat edin. Dışarıdan bir uygulama mağazasını kullanarak ücretli uygulamaları korsan olarak indirmeye çalışıyorsanız, telefonunuz risk altında olabilir. Telefonunuzdaki resmi App Store veya Google Play mağazasına bağlı kalın.

Aynı zamanda, bu mağazalardaki sahte uygulamalara karşı da dikkatli olun. Bunlar genellikle herkesin kullandığı popüler hizmetleri taklit etmek için tasarlanmış reklam yazılımlarıyla dolu uygulamalar veya hiç kaydolmadığınız hizmetler için sizi faturalandıran zararsız yardımcı programlar şeklinde premium SMS dolandırıcılığıdır. Ne indirdiğinizi yakından takip edin, yorumları okuyun ve uygulamanın resmi sürümü olduğundan emin olun.

Diğer Teknoloji ile ilgili haberleri okumak için Buraya Tıklayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir